Санъатим

      
               


Иктидорим мутлак кетмас бесамар,
Серкирра ижодим учмас бехуда.
Куч-кувват ато эт эй шамсикамар,
Сахна туридаги урним согиндим жуда.

Махорат, истеъдод йукдир чегаранг,
Мунтазам иштиёк маёки – Илхом!
Рухим парвозига олам хамоханг,
Аклий мулк тилсимин тутаман пинхон.

Хаёт денгизда саёхатим хуш,
Соф кунглим бошкарар янги кемани.
Сузиб бораяпман мисоли оккуш,
Юкори хилпирар омад елкани.

Каршимда пурвикор тоглар чуккиси,
Кечирган юз туфон, бахор-у кишлар.
Орзу-максадларим авжида кукси:
«Лойиксан, забт этгин!» - дея олкишлар.

Шиорим: Сархадсиз Шукрона ва Кунт!
Букилмас Ирода узлигимга хос!
Вужудим асоси эзгу хис-туйгу,
Галаба сурури муносибга мос!

Камтарин Санъатим Меваси - Асл!
Халол Мехнатим Рохати вобаста.
Барпо этаяпман Куламас Каср,
Тарихда мухрим колдиргум гузал раксда.


MA*DINA 2.01.2019


Рецензии