Новвой

 
 
Шинам турт девор ичида буй чузар файзли тандир,
Пайгамбар ёши ракамида сигар 63 патир.
Бурчакда ун турар копда, хамир коради новвой,
Товланади олов офтоб тандирга бериб чирой.
 
Зуволалар узилади бари бир хил улчамда,
Новвойнинг куз ва куллари тарозидек чамамда.
Мохир уста нонни ясаб тухум хамда ёг сурар,
Седанадан сепиб, безаб, ёпмокликка шай турар.
 
Уддабурон бирин-кетин нонни терар тандирга,
Ажойиб бу манзарадан, бахра олинг хидидан.
Беш дакика утар-утмай кайнок патирлар тайёр,
Таътиб куринг тортинмай, новвойдан булиб миннатдор.
 
Мазаси кетмас томокдан тандир ноннинг  тури куп,
Новвот чой, патир, каймокдан утар зур нонушта йук!

 

   MA*DINA  22.12.2018

 

 

 

 

 


Рецензии