Бахт куши билан сухбат

Йигидан тухтамай, сочларим тузиб,
Рухим бахт кушига яна бузладим.
Мажрух юрагимни куксимдан узиб,
Минг бир саволимга жавоб изладим.

БАХТ нима? Деди у: ШУКР ва САБР,
Уткинчи дунёда хаммаси синов.
Билгин бардошингга бор юксак ажр,
Ишонгин, ноумид булмагин зинхор.

ТАХТ нима? Дедики: Тахт эмас давлат,
Обру, шшону-шухрат бари сафсата.
Хакикий бойли бу - НАСИБИ ЖАННАТ!
Лойик булсанг агар берар даъфатан.

ДАРД нима? Деди у: Эга булганинг,
Кандайдир хатога яраша жазо.
Билакс хомсут эмган банда эканинг,
АЛЛОХ КЕЧИРГУВЧИ! Уксинма асло.

ВАКТ нима? Дедики: ХАЁТ УЛЧОВИ,
Яшаган умрингга берилган меъёр.
Хар битта кунингнинг бордир сурови,
Савоб, яхшиликка тулдирмогинг бор.

САРФ нима? Деди у: Зое кетган он,
КАЙФ нима? Ортикча айш-ишрат, хузур.
ХАЙФ нима? Хар ненинг уволи ёмон.
АВФ нима? АЛЛОХДАН СУРАЛГАН УЗР!

Мадина Хасан 2.10.2013


Рецензии