Живет моя отрада... песня, пер. на англ

           ЖИВЕТ МОЯ ОТРАДА…

        (Песня, слова народные)

            Живет моя отрада
            В высоком терему,
            И в терем тот высокий
            Нет хода никому.
               Я знаю, у красотки
               Есть сторож у крыльца,
               Никто  не загородит
               Дорогу молодца.
            Приду я к милой в терем
            И брошусь в ноги к ней,
            Была бы только ночка
            Да ночка потемней.
               Была бы только ночка
               Да ночка потемней,
               Была бы только тройка
               Да тройка порезвей.
            Была бы только тройка
            Да тройка порезвей,
            А мой кистень сильнее
            Всех прочих кистеней. 

          MY DEAREST LOVE LIVES THERE…

              (Song, folk lyrics)

          My dearest love lives there,
          In a tower solid and high,
          The passage to that tower    
          No one must ever try.
              I know my dear beauty
              Has so strong a guard,
              But he will never manage
              To make my way too hard.
           I will come to her tower
           And throw myself at her feet.
           O night, be darker, darker,
           By no stars be lit.
              O night, be darker, darker
              Than rare nights can be,
              And may my reckless troika
              Be fast for her and me.
           O may my reckless troika
           Be faster than all are.
           And my handiest bludgeon
           Is  always stronger, by far.


Рецензии