Покритка i злi язики
Що від життя чекати,
Те,що доля вдарувала,
Те треба приймати.
Те,що доля вдарувала,
Із тим треба жити.
Від цього ніде подітись…
Господа молити.
Від цього ніде подітись,
Як би не старався.
З долею,щоб не зустрітись…
Щоб й не намагався.
З долею,щоб не зустрітись,
Не спитать,що буде,
Але часто попадаєм
Ми на осуд людям.
Але часто попадаєм
В те,що не чекали.
Самотужки все долаєм,
Як би не волали.
Самотужки все долаєм,
Та не так все просто.
Дуже часто від такого…
Болю бува вдосталь.
Дуже часто від такого
Розпач і тривога.
Траплялось і не рідко –
Не знать де дорога.
Траплялось і не рідко –
Дівчина покрилась.
За це в житті не один раз
Сльозою ж бо вмилась.
За це в житті не один раз
Осуджена була.
Та дівчина ,що покрилась,
Добрих слів не чула.
Ту дівчину,що покрилась,
У зубах носили.
Бенькартом дитину звали,
Та ще й кості мили.
Бенькартом дитину звали,
Усяко знущались.
Честі ж бо чомусь не мали –
Завжди насміхались.
Честі ж бо чомусь не мали,
Плітки розносили.
Негідника,котрий покрив,
Чомусь не винили.
Негідника,котрий покрив,
Не переступали,
Й що мають своїх дітей –
Чомусь забували.
Й що мають своїх дітей,
То не пам’ятали,
А з дівчини,що покрилась
Усі кепкували.
А дівчина,що покрилась,
Не мала проходу,
Й починали насміхатись
Вже з усього роду.
Й починали насміхатись,
Не боялись Бога,
І нікому не закрались
Ні срам,ні тривога.
І нікому не закралась
Думка схаменутись.
Не думали,що колись їм
Це може вернутись.
Не думали,що колись їм
За дівча віддасться –
Бог високо і все бачить…
Солодко не здасться.
Бог високо і все бачить,
Дівча переплаче,
Хоч негідник,такий гойний,
Дальше в блуд той скаче.
Хоч негідник,такий гойний,
Звів кількох з дороги,
Й не думає,що ті діти
Обіб’ють пороги.
Не думає,що ті діти
На світ не просились,
А матері слізоньками
Досхочу всі вмились.
А матері слізоньками
Біль свій заливали,
І про кращу долю дітям
Господа благали.
І про кращу долю дітям
Молили у Бога,
Щоб їх дітей не спіткала
Такая дорога.
Щоб їх дітей не спіткала
Дорога безчастя,
І молили ,коли пліткам
Сваволя урветься.
І молили,коли пліткам
Більше не гуляти.
Й щоб в житті же їхнім доням
Цього не зазнати.
10.09.2019 р.
Свидетельство о публикации №119091000262