Я малесенький дощ i за дощ не вважав би

Я малесенький дощ і за дощ не вважав би:
що там того дощу – тільки кілька краплин.
До малого дощу ставлюсь навіть із жалем –
він маленький... Слабкий... І один...

А великі дощі – доростають до зливи,
кличуть блискавку, громом сурмлять.
Ті, великі, – величні, значні і красиві.
не бояться дрібниць і заклять.

Дощ малий лиш на мить по маленькій стежинці
пробіжить, аби зникнути знов...
Дощ малесенький – наче малесенька жінка –
має право на тиху любов...


Рецензии