Джерело молока

Чому так сталось і так вийшло?
Неначе доля завела.               
Я брів, росли де груші, вишні
В садках, по вулиці села.

В липневий день світило сонце,
Буяла зелень ще сповна.
Десь промінь зазирав в віконце,
Мене ж вражала тишина.

Рубав хтось за сараєм дрОва,
Чув стук сокири звідтіля.
Ніде не «мукала» корова,
Ніде не «мекало» теля.

Ось зграйкой дітлахи пробігли,
Ледь розлетілись горобці.
Коти втекти від зграйки встигли,
Не чути «бекання» вівці.

Сидів на лавці дід «столітній»,
Тютюн палив він зокрема.
Його спитав:-Чому в день літній
Худоби, вроді як, нема?

Зітхнув старий, піднявши очі,
Та ти, малий, відкрий глаза,
Мені ти голову морочиш, -
У Химки крайньой є коза.

Вона така ж стара, як Химка,
І не дає вже молока.
Коза для Химки, як дитинка,
Гірка самотність отака.

Ранішь було у нас дві ферми,
ДК, олійниця та млин…
Іди, малий, не збуджуй  нерви,
Я, майже, на село один.

Пішов, а в голові кружляє,
Засіла думка отака:-
Якщо в селі корів немає,
То ж звідки стільки молока?,

Або того, що ним назвали,
Та сиру, бринзи та вершка?
Дурили нас, а ми й не знали,
Що все молочне з ПОРОШКА!   31.08.2019г 


Рецензии
🎻🎈🍀🔴➰🎻✴🎈🍀🔴➰🎻
ВАСИЛЫЙ,ОЧАРОВАЛИ ВЫ МЕНЯ,
СВОИМ СТИХО *ТВОРЕНЬЕМ!
🎻➰🔴🍀🎈✴🎻➰🔴🍀🎈✴

Людмила Ярёменко   04.09.2019 15:23     Заявить о нарушении
Благо дарю, Людмила, за прочтение и такой отклик. Немножко почувствовал себя "аргонавтом", которые слышали пение сирен. Такого отзыва я ещё не получал. А всё ли было зрозумилым в моём вирше? Хотя, окончание фамилии указывает на "так". С ув КВН

Василий Касьяненко   04.09.2019 18:37   Заявить о нарушении