Iловайський котел
Сотні гідних вкраїнських синів.
Кров на землі,мов сік ягід достиглих…
Це – розпука і біль наших днів.
Іловайський котел…мороз аж по шкірі,
Уявити це страшно усім.
Вбивали людей,немов загнаних звірів…
Пам’ять про них у серцях ми несім.
Іловайський котел…особливі могили,
Які височіють тепер на землі.
Якби не це пекло,вони б жили й жили…
Полягли хлопці там і скупались в крові.
Іловайський котел…земля,наче в маках,
Зойк і стогін й сьогодні віддає ця земля.
Назавжди вона в незабутніх бо знаках…
Тілами і кров’ю засівалась рілля.
Іловайський котел…на словах «коридори»,
А насправді зі зброї це був рекошет…
Приніс цей «котел» біль назавжди і горе
Й залишив Україні в чорній рамці портрет.
30.08.2019 р.
Свидетельство о публикации №119083003521