Ты не любил... на укр. яз
А може, не любив мене саму?
Мене шаблоном міряв старовинським.
З шаблоном дуже різні ми тому,
Що я до тебе була зовсім чиста,
Наївна і ласкава, як дитя.
Я дарувала зорі променисті
За колом безбарвистого буття.
Я не була хитрущою лисою,
Й примхливою, як кішечка ручна,
І не п'янила божою красою,
Лишаючи враз спокою і сна...
Я тільки загубить тебе боялась,
А взагалі нескладною була.
Для тебе наче день і ніч мінялась
Насправді лише тихо розцвіла.
Незрозумівши,зовсім не помітив,
Як загубив мене в своїм житті.
Нехай тобі приносять інші квіти
І зірки, що вирощують в бутті!
1980
Свидетельство о публикации №119082906887