Перед Усп нням Богородиц

      Перед Успінням Богородиці


          Взятій вище Небес
          з Нетлінним тілом
          Діві Марії з любов’ю присвячується


Й далі спрямуй
мої кроки неспішні
з церкви села йдуть
зігріті
і втішені —
               люди...
пройдені
вічні уроки
видно: Ти, Боже, —
спрямовуєш
          кроки...


хто може — йде
а не може —
підвезти запропонують
ті, хто в серці
святим імпонують
всі — ніби в черзі
в черзі із кроків...
під Добреє Око!..


Аж видихають —
погладжені верби
               і космос! —
ми не залишені, і
не забуті! —
гладять патлатії косми


Так відпадають
складнії мороки
але от — Сам
ще крок за межею
й спрямовуєш
               кроки

25.08.2019


Рецензии