Вишиванка для сина

У вишневому садочку
На кріселко сіла,
Вишивать стала синочку
Вишиванку білу.

Вишивать стала синочку
Вишиванку з льону,
Щоб міг її одягнути,
Як вийде з полону.

Щоб міг її одягнути,
До серця  тулити,
Бо не можу  біль забути
І з цим болем жити.

Бо не можу біль забути…
Молюсь,вишиваю…
Чому ж бо так мало бути?
Плачу,не вгаваю.

Чому ж бо так мало  бути
В рідній Україні?
Не постріли маєм чути –
Пісні солов'їні!

Не постріли маєм чути –
Рідне слово й мову,
Не можу я це збагнути…
Повторюю знову.

Не можу я це збагнути:
Нема вдома сина…
Додалось жалю-отрути
І присмак полину.

Додалось жалю-отрути.
Вишиваю й молюсь,
Як обійму знову сина,
Тоді заспокоюсь.

Як обійму знову сина,
Обійму,пригорну,
Сина в білу вишиванку
З радістю загорну.

Сина в білу вишиванку
Загорну з любов'ю
Й слова вдячності до Бога
З серця я промовлю.

26.08.2019 р.


Рецензии