Костирок в ночи

Свитэ мисяць з нэба ясно
Як новэнькый пьятачок,
То далэко дэсь, то блызько
В бурьяни сюрчить свирчок.

Ничь тэплэнька. голубэнька,
Пахнэ стэпом витырок,
Дэсь блыщить ныподалэку
Языкамы костирок.

Як вийнэ от йёго духом
Тий дымок с гирчинкою,
Аж згадаю ридну хатку,
Пырижкы з пычинкою.

Як курила пичка дымом
По утрам ранэсынько,
А души моей отчогось
Так було сладэсынько...

Вже затух костёр сосидскый
Тай розвиявся в ночи,
Хоть дыхнула я благэнькым
Духом ридной тий пичи !


Рецензии