Веснянка

ВЕСНЯНКА
  ( Володимир Тертишник )

Лютий сплине сумовитий
Довші дні уже ідуть
Тане сніг  в струмочки звитий
В лісі проліски цвітуть

Я жду сонця
У віконця
Хай радіє промінець.
За вікном у ритмах танцю
Жде весну зими кінець.

Ой берізки і каштани
Скину й я свою чадру,
Зацвітуть в душі тюльпани
Хлопців з розуму зведу!

Я одіну вишиванку
Заплету ірис в косу
Усміхнуся я   Іванку
Стріну ранішню росу.

Я жду сонця
У віконця
Хай радіє промінець.
За вікном у ритмах танцю
Жде весну зими кінець.

Ой берізки і волошки
Скину й я свою чадру,
Посміхнусь лелекам трошки
Хлопців з розуму зведу


Рецензии