Весняний спiв

Розпускалися сади у квітні,
Зеленню буяли береги.
 І до мене долинала пісня
 Чарівної Дівчини-Весни.

 То стихала, то лунала знову
 А вона ж як Мавка лісова  - 
 Обіймалася кісьми з вербою,
 Вітер її тіло цілував.

 Милувався дивною красою,
 Обертом крутилась голова.
 А вона над срібною рікою
 Свою пісню в небо здійняла!

 Прислухалия до співу трави,
 Шепотіли яблуні в садах;
 Розпливалися сердиті хмари,
 Вітер у сопілку вигравав.

 І не чув землі я під ногами...
 І неначе цілий світ мовчав...
 Тільки пісня навкруги лунала!
 Тільки спів манив і чарував!


Рецензии