Болгар

Моя древна земя,
моя Волжка Българийо,
в дивни степи извила снага,
все към теб се стремях
и към твойте обятия
в хладни есени, жарки лета…
Сплели мощни ръце,
Волга с Кама прегръщат се
и лъчисти в кръвта ми кипят –
златни нишки са те
на любов всепоглъщаща!
Вечен пленник е мойта душа!
Моя древна земя,
моя Волжка Българийо,
небеса покорила с очи!
Извисили чела,
бели каменни храмове,
боговете прославят, добри…
09.08.2019г.


Рецензии