Йому цей липень був потрiбен, як жоден iнший
Можливо, він терпів весь рік заради спеки днів липневих,
заради променів безжальних, котрих не зупиняли навіть
фіранки темні, найщільніші, які б і вічність зупинили.
А липень видався на славу – і спека, що прийшла з Європи,
відповідала кращим мріям, тим, сокровенним, потаємним,
які не висловиш нікому… І промені, що йдуть із неба,
так падали на світлі смуги, що смуги променіли світлом.
Він саме так хотів і мріяв, і саме так усе і сталось.
І чоловікові для щастя так мало іноді потрібно...
Пекуча спека із Європи. Гаряче небо понад містом.
І промінь, що осяяв смугу її оголеної спини...
Свидетельство о публикации №119073000085