Я поклоняюся тобi

Ти  стоїш,  окутана  туманом,
Незворушно  понад  всі  часи.
Очі  твої  –  зорі-діаманти,
Коси  твої  із  краплин  роси.

Ти  стоїш,  окутана  красою,
Оповита  сяйвом  із  небес.
Ти  стоїш  на  крок  лиш  до  безодні,
Вся  тремтиш,  а  з  місця  не  зійдеш.

Непокірна,  горда,  невблаганна,
Погляд  рине  світлом  з  висоти!
І,  чи  будеш  ти  колись  пізнана,
Щоб  з  тобою  крізь  життя  іти  ?

Ти  стоїш  сама,  напівзабута,
Ти  стоїш  через  усі  віки  !
Подих  твій  в  усих  усюдах  чути,
Ти  безсмертна,  не  така  як  ми.

Створена  із  радості  й  печалі,
Створена  з  життя  ночей  і  днів,
Ти  зовеш  і  маниш  через  далі,
І  бринить  в  століттях  голос  твій.

Ти  владика  всіх  світів  просторих,
У  тобі  безсмертя  всих  Богів  !
ВІЧНІСТЬ,  ти  єдина  неповторна,
І  я  поклоняюся  тобі.


Рецензии