Колискова для донечки

Донечко-доцюню,
Спи, моя манюня.
Хай тобі насниться
Золота жар-птиця,
Вовчик-братик в лісі,
Лелека на стрісі.
Сонечко низенько,
Засинай раненько.
Ніжки й ручки вклались,
Зорі поховались.
На небі  темненько,
Ніч прийшла хутенько.
Спить мале звірятко -
Біле оленятко.
Вже поснули в полі
Коники на волі.
Спи, моя рідненька,
Дитинка маленька.
Тільки ворон краче
Та зозуля плаче.
Десь далеко в гаю
Соловей співає.
Сплющуй оченята,
Бо зайшов до хати
Сонко волохатий.
Кліпнув сивим оком
Та й приліг під боком.
Котик наш муркоче,
Теж заснути хоче.
Сплять усі малята -
Дітоньки й звірята.


Рецензии