***

Герой - як вихор, що зрива палатки,
рівняв з землею ворогів-потвор,
але загинув сам - згорів в нерівній схватці,
як іскрометний метеор.

А трус - живе. Він помсту теж леліє.
Він точить влучний дротик, лиш тайком.
О, так, він мудрий. Серце в нього ледве тліє,
як вогник десь під кізяком ...

Іван Бунін

 (1870-1953,  російський поет, письменник,  лауреат Нобелівської премії з літературиї(1933 р.)


Рецензии