Розум слава Ксен Петербурзько

   Розум і слава
   Ксенії Петербурзької


                Богородиці-Діві і святій Ксенії,
                яка вела мене палаючого літа
                2001 року  присвячується


           "При этом, говоря «поэзия», я имею в виду не только одну ее сторону,
            авторскую, то есть само создание стихов..., но в неменьшей мере –
            восприятие поэзии, опыт ее читателя и толкователя.
            ...настоящий читатель поэзии, рождается то же событие. "(О. Седакова)


1

Ксенія взяла — і все сталося.
З головою під сонцем
на маківці крутої
                Гори
         як я молився?
         чи був неправий...
         рів — під каплицю?
         й чомусь не збувалося


Ксеніє, Ксенюшко!
як на любов твою
серце в сльозі відізвалося!!
був я величний
й стрімкий —
бач, це нечемний...
               мабуть, був вченим!



і не ярилась на хвилях
зубів білизна
в парапланеристів — не світилась
зубів білизна
                бо у голубизну
не піднявсь
бриз морський
навіть берег морський не лизнув!


Свята!
Ксенюшко!
Ксеніє!!
свята твоя сила!!..
звідки ж бриз той
великий — носила?..


2

і не згорів
подобрів
не отримав теплоудару
губи вологою облизав!

так в мені є — ця сльоза*...

14.06.2019
* З чуда 2001 р.


Рецензии