МУЗА А. С. Пушкин
/романс З. Долухановой на ингуш. языке/
Сай берал долаш, со нанна вийза хилар
Ворх1хилгах йола зурам сона ялар;
Цо со теркалвеш еларца; атта, мерза
Цу зовне чухьожарашта баьсса эрза.
Цига ловза вар со, мелача п1ельгишца
тайнача гимнах а тешаш вар даьлашца,
Машари иллеш локхаш, фригий 1уни,
1уйренна сарралца меттаза нажа 1ийни.
Ладувг1аш аз, къайлаг1ча йи1и хьехамех;
Аь-Аь,г1адвуга со дагадоаца совг1атах,
Юхадахи к1озилгаш безаме хьажа т1ар,
Цо д1аэцар шийга зурам са кулгаш т1ар.
Эрз бар тохабанна даьлера низаца,
Кхы а дог хьалдузаш язача хознеца.
Сай берал долаш, со нанна вийза хилар
Ворх1хилгах йола зурам сона ялар;
Цо со теркалвеш еларца; атта, мерза
Цу зовне чухожарашта баьсса эрза.
Свидетельство о публикации №119062403452