Львiвськi пляцки

Львівські  пляцки смачні  дуже,
Бо печуть їх газдині,
А ти ласуй ними ,друже,
У святкові й будні дні.

У них вклали серце  й душу
Дали туди  смакоти,
Скуштувати пляцки мушу,
І скуштуй,звичайно, ти.

Львівським  пляцкам нема рівних,
І смачніших не знайдеш.
Всі смакують наш «Маківник»,
І смакуй  ти з ними  теж.

«П'яна вишня» , «Сирник», «Празький»,
«Вишиванка» і  «Спартак»,
«Медівник» , «Дрова  під  снігом» -
Кожен  різний є на смак.

А ще є «Амоняковий»,
І  «Смітник» , й «Мадярський» є.
І «Гуцульський», і «Казковий»,
І « В декреті курка» є.

І «Гавана» , й  «Пані Дульська»,
І «Принцеса» , і «Султан»,
Навіть є « Пані Валевська»,
А ще пляцок є «Гердан».

Ще й «Горіховая скриня»
«Снікерс», «Сакура» й  «Козак»,
Їх пече  лиш  господиня.
Пляцків в неї не є брак.

І «Ламбада»,й «Ейфорія»,
«Кора  дуба» і «Тюльпан»,
«Нічний вальс» , «Анастасія»,
Ну і , звісно , «Кавоман».

«Розмарі», «Дівоча  доля»
І смачнезний  «Золотар»,
«Жіночі примхи» , «Квітка з поля»,
«Блудний син»,а ще й «Бунтар».

«Коломийка» і «Хмаринка»,
І «Вишневий аромат»,
«Білий лев» і «Скатертинка»,
І смачний «Казковий сад».

Та й  ще  безліч пляцків інших,
Яких ніде не знайдеш.
Не знайдеш пляцків смачніших,
І до нас знову прийдеш.

21.06.2019 р.


Рецензии