Ген й зле чинення. Соната

Геній і зле чинення. Соната


           Божій Матері, що спасає ризикованих, в любові присвячується


                «Воно тим християнськіше –
                чим несподіваніше й гостріше
                споглядаєш...
                я вибачаюсь щодо інших» І.Ш.
1

Заглянуть неухильно розсудкові?
Загинуть неухильно розсудкові??
є Задум –
обізватись добрим словом...


2

смиренний чоловік – це
хто він?
неявлення-і-явлення
прийнять готовий?


Золото Духа –
золоті ці пальці
молоді трави плачуть
в ранку
живій праці


золоті трави пахнуть –
Божії скитальці


і Бог і трави
Бог пройде – і запах
а входить ранок
на рожевих лапах


є ранок генія
це ранок – мого генія –
від свята Божого
а чи – для кожного?


сліпим у тьмі – матеріальним виглядає
хоча цього ніколи
не буває


квіти очей
ці незабутньо пахнуть
не добачають?
та – не добачають
на одну мить в ограні світлом –
                ахнуть!
                стрічна любов
ці їх зіниці відкриває...


о люблять трави квітів
обнімаються
притягуються всі до
квітів – обнімаються
віти заквітчують і небо –
обнімаються
мов –
так спасаються


і Бог і трави
й знає Бог – йде запах
бо ходить ранок
більш на білих лапах


3

А згинуть неухильні розсудкові??
Є потяг
наректися
точним словом!..

21.06.2019


Рецензии