Як пояснить в майбутньому нащадкам?

Як пояснить в майбутньому нащадкам,
Де правда України й з чого біль?
Немає навіть місця  і здогадкам,
Й на свіжі рани сиплеться знов сіль.

Що роблять нелюди із неньки – України?
Для чого ж бо шматують її так?
Для чого роблять згарища-руїни?
Невже мають народ за посіпак?

Для чого руйнувати її стіни?
Для чого ворогу святая ця земля?!
Не квіти на землі, а вражі міни…
Своя вказівка чи вона здаля?

Яку тепер історію писати?
Та й чи дадуть всю  правду написать?
Донести як ?Як все це змалювати?
Вже шостий рік продовжують стрілять…

Спитають внуки,правнуки спитають,
Як сталось так?З чого все почалось?
За кого гинуть,за кого полягають?
І в домовині ж бо щодня везуть когось...

Для історії які  слова писати?
Та й чи сказати правду всю  дадуть?
Знайдуться ті,хто буде плюндрувати,
Але полеглих нам не повернуть.

17.06.2019 р.


Рецензии