Твори iсторiю нетлiнну

Важкі моменти сірих буднів,
Брудну фантазію утворюють,
І ставлять плями незабутні
В літопис власної історії.

Якби була можливість  стерти,
Все безповторно і безболісно...
Та пам`ять - річ, доволі вперта,
Раз по раз промовляє совісті.

А згодом соромно й згадати,
Сумління квилить розтривожене, 
Та, висилаючи  за ґрати
Думки, забути все не можемо ...

І помсти гніт - неначе крига,
Псує відносини безжалісно...
І пишеться життєва книга
Не сперечаючись з реальністю ....

Тож у момент важкий, критичний ,
Тримай емоції руйнуючі,
Твори історію велично,
Нащадкам перли пропонуючи.

Хай кожне слово, мить і дія,
Будують щирими відносини,
Щоби душа творила диво,
А не чинила біль непрошену...

Всевишній дав закон незмінний,
По нім живи, щодня вивчаючи,
Твори історію нетлінну -
І не наповнюй «сміттєзвалище».

Знай, по тобі не все минеться,
Так само сонечко світитиме,
Та  що тримав колись  у серці -
Відоме стане потім й видиме!
~ДЛВ~


Рецензии
Як точно і по-філософські ...
Сподобалось.
З повагою!

Богдан Дольян   09.12.2019 23:24     Заявить о нарушении
Дякую, Богдане! Інколи життєві обставини змушують вдаватись до філософїї.
З теплом Любов.

Любовь Дуля Шевчик   09.12.2019 23:33   Заявить о нарушении