Псалом 44. Вогонь!

                Трійці Святій з любов’ю
                й трепетом присвячується


Господи, молюсь за друзів.
Господи! Ти знаєш  їхнє серце, –
хто, якщо не Ти,
і наставляє їх на води
від таких земля й вода
стрясеться
і святі серця
й нові народи
й світ зітхне
в потузі!
Ще й – в натузі!!!
Гляне морем –
те і те спирається
на Тебе –
раде ще й уважне Небо!


І з інстинктом рибним
гадь безкрила
гадь всім мила
так і розриватиме
         ще океан цей –
де б – подіти – силу!!


Тільки я теоцентричний!
Боже! Вогне!!
Ти незвичний
Ти – і велетні класичні,
Боже! вгору – велети класичні! –
Боже! Боже – вічний!!!
станем й море ворушити!..


І – Отцеві добре буде жити.
Й рибам.
І птахам –
краплі стуснути! –
й підлетіти.
І – жлобам! І! – навіть
                ерудитам!
Чи, художнику, ти Божий,
якщо крил не можеш –
народити?!

12.06.2019


Рецензии