Cт1ал Сулейман
Жегьилвал акъудна азабрик галаз,
Амма чешне гана ада виридаз,
Халкьарин хушбахтвал кьуна эрзиман,-
Лезгидин дамах я СтIал Сулейман!
Адаз гьич я кIелиз, кхьиз чидачир,
Ам мектеб такунвай акьулбалугъ тир!
Сивяй -сивиз фена лагьай гьар шиир…
Бес ихьтин фагьумрал жедачни гьейран-
Лезгидин дамах я СтIал Сулейман!
Фикирар хци яз, кьатIунар дерин,
Къайгъуда амукьна элдин дердерин,
Гелер акваз ама фейи рекьерин,
А викIегьвилерал шагьид я Кьулан,
Лезгидин дамах я СтIал Сулейман!
Девирдин чIанавал кьаз цIарара тваз
Дуьзвилин, гьахъвилин тарсар гана чаз,
«Къад лагьай асирдин Гомер» тIвар алаз,
Тарихда гьатунал машгьурна ватан-
Лезгидин дамах я СтIал Сулейман!
Шаирар рекьидач ,халкьдиз кIани тир,
Им тушни гьакъикъат, мегер яни сир?
Эсерар кIунчIар я, цуькверин атир
Амукьда рикIера, хьана гуьлуьшан,-
Лезгидин дамах я СтIал Сулейман!
Фена ам вичелай гевгьерар туна,
Сенятди шумудак лувар кутуна.
Зани а булахдай илгьам къачуна
Лугьузва,вине кьаз хайи эл,макан:
Лезгидин дамах я СтIал Сулейман!
Свидетельство о публикации №119060304086