Сяйво

Поема-cтиснена форма


              Вуглекопам присвячується

1

Як добре бути! —
невідомим.
Це — надзвичайне!
Мене нема.
Я вдома, вдома,
а слід —
це Його сяйність —
це Її-Його сяйність…


Ледь втрапить в двері —
З електрички — невідома:
«Ну, хто ми один одному?..
Ось — хто ми???»
Скучаєм — ми?
Не відаємо. Хтось скучає (!..)
І щось єднає —
і не хоче розділити
чи розділитись:
це Її-Його сяйність…

 
Як тихо!
Тихо стає жити…
Це — сяйво.


2

Хіба я звик Бога
гасити?
Хай — вуглекопи.
Скоро зрівняють, —
так, —
зрівняють помережливі окопи:
Христос — є сяйво: ненаситне…


3

Це не питайте!
Про це мене питати?
Я цілував!
Звичайно? Та — незвичайність!
Цілував! — Як це назвати?
Але то — сяйво!!
Це було — сяйво!!!


4

Здогадуюсь, це Її сяйність…
Це Його-Її
сяйво! —
І зараз — хай в словах —
проходить жити…
Куди підеш ти?
з електрички?
У Боже жито.

13.06.2015, ранок


Рецензии