По над ричкой тополь
Тополёк старэнькый,
А я ёго ж помню
Як вин був манэнькый.
Квиткою тонэнькой
От жары томывся,
Як же вин мылэнькый
Витром ны сломывся ?
Пидростав тэхэнько
Разом изо мною
Шёлковой лыствою
Шылыстив высною.
Ой, спросю ёго я
Помнэ вин хоть трошкы
Як ромашкы рвала
Прямо у дорожкы ?
Як плыла виночок
Дитячьёй рукою
На краю мосточка
Прямо над водою.
Пролытилы годы
Птахой над долыной,
Ты мэнэ хоть помнышь
Юною дытыной ?
Як любов я пэрву
Довго выглядала,
Я ж тоди про нэи
Мало щё и знала.
Як затим я с ным же
Довго ны кохалась,
А навикы зразу
Вранци роспрощалась.
Отвыло от нёго
Господа рукою,
Ох и нажурылась
С ным я молодою...
Бачу нас с тобою
Витром ны сломало,
Як на довгой ныви
Всякого бувало.
Ны тужи тополю,
Щё я вже старэнька,
Я тэбэ кохаю
Наче молодэнька !
Дорогие мои друзья, неожиданно
Для меня во мне проснулись гены
Моего прадеда, вот что из этого
Получилось, не судите строго -
Это мой дебют писать на языке предка.
Свидетельство о публикации №119052707721