Очакване

автор:Йорданка Радева

Днес всичко в мен някак си мълчи.
И празно е небето. Синьото теж; му.
Научих се отдавна на всички тишини.
Сега със себе си говоря. Или мълча.
И вечерите са някак си особени.
Потопявам се у тях и постепенно
болката у мен тихо намалява.
А после...
Прагът ми бездомен се превръща в стих,
а стряхата отвън като че запява.
Стаявам дъх и с премрежени очи
рисувам си небета пак във синьо.
Ала сега у мен се смеят висини,
а душата ми полита като птица.

Защото зная.... зад хоризонта там
някой със сърце за обич зажадняло
ме очаква.


Рецензии