Псалом 40. Не Кримом одним

Небо живе! – й не узорами!
Небо працює хорами! –
потрібен великий художник


Небо побігло до Кафи
море лиш в небі стає
                нелукавим
небо дражнить: Кафою –
          як кружкою з кавою!


Що ж, нехудожні! –
               смішні, метушливі
і... солодкавії...
закрийте рот!!!
собі? – й тим, хто не може!!!


бо ви все більше плюгавії
на це й Бог є довжник
а я кажу і Бог є довжник!!!
море виссало – все
і гляссе, і ессе, рожі скукожния
і на все , Боже дай, –
            християнський художник!!!
Що вам наука?
Ви на небо – пенсне?!
а ви собаки...і не гавкне...
                і на море – писне??
Бог не спасе – що, наука спасе??
Мало смиренного знали – мене! (?) –
Бог вас мине. Стіна поваплена буде
вас бити!
Бити одного, чи кожного?
Чи накриє всесвітній –
                християнський художник!!

   15.05.2019, Київ

igorshevchuk | 16 травня 2019, 08:24
Що сказав би зараз владика Гузар? Що найкращих в Україні спеціально винищують, беруть на облік і заблоковують скрізь, тому я тут друкую. Що за Давидом вже ніхто псалмів писати не досяг, інше є розпад організму слова-псалма Божого, владики Гузара вистачило б на це повідання істини. (Дисиденту Мирославу Мариновичу -  з любовю)


Рецензии