П сня травня

Прибрався травень квітами кохання,
Подарував побачення весні:
В тюльпановім саду вінок із рання
Сплітав найкращій дівчині одній.

А дівчина того не розуміла:
Чому в саду всі квіти тільки їй?
-- За те, що почуття пізнати сміла
Приховані усім подібним їй.

Вона кохала піснею-душею,
Вона кохала променів теплом,
Вона кохала небом і землею
І ніжністю заквітчаним садком…

А травень став дощами сльози лити,
Бо хлопець необачливо підвів:
Не зміг він зоряно, велично так любити…
І стук прощання в серці занімів…

Ох, травень, травень, ти розвіяв чари,
Всьому виною ти, як бачиш, знов,
Як і раніше раєм квітів мариш
Про вічне щастя людям за любов.


Рецензии