Хочу пройтися знову я селом

Хочу пройтися  знову  я селом,
В якому народилась  і зростала,
Де  в хаті сажу мела помелом,
І влітку ягоди з дитинства  я збирала.

Хочу пройтись босоніж по траві,
Відчуть роси ранкову прохолоду.
Всі спогади верстаю  в голові…
І знову відрами з криниці нести воду.

Хочу пройтися знову по полях,
Де кожен раз вали  я розбивала,
Там , де волошки   виросли   в житах,
Де жала жито  і  в снопи в'язала.

Хочу пройтися по вузьких стежках,
Які протоптані ще нашими дідами.
Почути спів пташок  у тих лісах,
Зустріть на полі плугатарів з плугами.

Хочу пройтись дорогою  в селі,
Якою  в школу  і по хліб ходила.
Згадати те, як ми були малі,
Як ще  в дитинстві рідну землю полюбила.

Хочу пройтись  я знов рідним селом,
Згадати все , що серцю любо  й  мило.
Про все не написать простим пером…
Від спогадів аже дух перехопило.

03.05.2019 р.


Рецензии