Заплакане небо

Нахмарилось небо, заплакало -
Минулого лiта так жаль.
Дрiбненькi сльозинки закапали,
Обгорнула всiх тУга - печаль.

Плаче небо ( нема йому втiхи ),
Лiтом сонячне,  зараз - гнiвне :
"Подивись - горобцi вже пiд стрiхи
Поховались. Бояться мене."

"Та не плач, синьоокеЕ небо,
Краще пору оцю  привiтай.
Не тужи ти дарма так, не треба,
Бо це осiнь прийшла у наш край".

1971 р.


Рецензии