Гьикьван вуна зи рик1 хада

Гьикьван вуна зи рик1 хада,
Деринра лап гьахьна чандиз.
Гагь вуна зун пеш хьиз кьада,
Такур хьиз ви а вилериз.

Гагь хъел ийиз, гагь къугъвада,
Гар хьана зал, элкъвез михьиз.
Зи гафар ва фад акьада,
Кьаз жезвачни рик1 к1ус к1евиз?

Къекъведайла вун дафтарда,
Кар чкадал атай ч1авуз.
На фикирнач -вучиз т1арда,-
Лув гуз тагай завай цавуз.

Дердер туна на зи чанда,
Мехмердин векь акваз лацуз.
Шел- хвал ийиз, рик1и ванда.
Хунчадал лап нехиш ат1уз.

Гьикьван тек вахъ зи вил жеда,
Чара амач руьгьдиз, мелиз.
Вун галачиз зи рик1 шеда,
Акъвазмир мад завай хъелиз…


Рецензии