ДВА МИРА

ДВА МИРА
(Подстрочник)

Косо подглядываю в сторону «тому»
как будто перед мной враг!
А в «этого» кидаюсь в объятия
как будто приблизился мой друг!

И боязно мне, что скажет мне что-то,
если я «тому» своё лицо открою!
Хвалу возносит «этот» твою и мою,
чтоб навсегда оставались прилепленными к нему!

В лицо просачиваются из сердца стыд,
когда «тот» смотрит на меня жалея!
Хотя видно, что являюсь бесстыдным,
«этот» вдохновляет нас на гордость и чувство!

Человечество раздвоивших, кто же они:
Первый – «тот» – есть истина!
Второй – «этот» – есть обман!
Не время ли нам наше голову обеими обхватить руками?!


КЬЮБ ДЮНЬЯ

Ц1аркиди ккилигураза «гьатдиз»,
душман улихь дийигънайиси!
Хъа «мидлан» алдагъураза хабар,
жвуван дуст багахьна дуфнайиси!

Гуч1урира азуз саб к1ур к1ури,
«тидиз» узу маш ачухъ гъап1иш!
Тярифар ап1ура йизна яв «миди»,
чак гьаргандиз карсну гъузруси!

Машнаъ ибшри шулиз к1ваан нач,
«тму» узуз либгруган йиз язухъди!
Рябкъюрашра ачухъди узу вуйиб кач,
кап1ра ухьук фурсна гьисс «миди»!

Инсанар дап1найи кьюб пайназ, фужар вуйк1ан мурар:
Сабпир – «тму» – ву гьякьвал!
Кьюбпирра – «му» – ву куч1ал!
Вахт дарин ухьуз ихь келле  бисуз хиларигъ
адарди гъянаъ "жини ч1ал"?!


Рецензии