Ластiвки вже до нас прилетiли
І принесли весну на крилі,
Та й на дроти рядочками сіли.
Працьовиті вони, хоч малі.
Зараз клопоту в них є багато,
Бо їм треба гніздо лаштувать,
То ж взялись до роботи завзято
І почали вони майструвать.
Хто х них глину несе, хто - стеблину,
Хто торічну сухую траву.
Не марнують вони ні хвилини.
І не в казці це все - наяву.
Вже робота кипить, не стихає,
І наславу працюють вони,
Бо пташина спочинку не знає.
Так буває у них щовесни.
Ось гніздечко у них вже готове,
Наче кошик на білій стіні.
Щебетання ми чуєм чудове -
Ті пташині пісні голосні.
Так трудились вони без упину,
Щоб гніздечко собі змайструвать.
І в погожу, й в лихую годину
Всі висиджувать там пташенят.
18.03. 2019 р.
Свидетельство о публикации №119050108874