Страсна п ятниця настала
Ісуса на Голгофу повели.
Мати Божа плакала –ридала.
Біля Ісуса нелюди були.
Знімали з нього одіж , катували,
І хрест важкий дали йому нести.
Били Христа і з нього глузували,
А він промовив : « Отче ,їм прости…».
Ішов з хрестом і падав , піднімався,
Знесилений від болю йшов Христос.
Терпів він біль , терпів , але не здався,
Схиливши голову , промовив : « Це збулось».
Списом бік Ісусові пробили,
Прибили цвяхами його на тім хресті.
Губку в оцет нелюди мочили
Й в уста впихали з оцтом ті квачі.
Муки Ісуса бачила Марія.
Не покидала сина ні на мить.
Ісус – наше спасіння і надія.
Та кожна рана до цих пір болить.
Страсна п’ятниця, Ісус терпів ті муки.
За нас терпів й за нас Ісус помер.
Серце Марії рвалось від розпуки.
Й що станеться , Ісус знав ще в четвер.
Страсна п’ятниця , втрачає мати сина,
Та не втрачає віри ні на мить:
Що і дорослі і мала дитина
З Ісусом в серці завжди будуть жить.
26.04.2019 р.
Свидетельство о публикации №119042909293