Ялгыз карт

Бик салкын шул жэйлэрдэдэ
баласыз калган йортлар.
Ошетэ бик ялгызлыклар
бер узе калса картлар.

Сойлэшергэ кеше юк бит
Юк бит сорау бируче.
Эйдэ жилэккэ барыйк дип
кулдан тартып торуче.

Коне тиз утеп китэ бит
эз мэз шунда кымшанса.
Эйлэнеп тоне кайта бит
Бердэ аны котмэсэн.

Язын яз котеп алмаслар.
Жэен жэй матур булмас.
Баласыз калган йортларга
бишек жырлары кермэс.

Уйларга торелеп йори
абыныплап, тортенеп.
Ялгыз калган йорт иясе
Уткэн коннэрне сагынып.


Рецензии