Валдось - эрзянь моро

Нолтневить пиже чувтот.
Пувить ней экше вармат.
Мон неян тундо тюстензэ.
Нексэлинь эрямон педензэ.

Менельсь сэтьме сэнь валдонзо
Вармась сэтьме тошкамонзо
Зярдо моли шкась, солавтан
Овсе мартонок мон кадан.
               
Вай, мон вайгелен лей велькска
Вай, лей гайгельзэ вирь вакска
Вай, вирь пижнеманзо коштсо
Вай, сэнь менель эрьвакосо!

Чи пельветне удалозо.
Яки паксява налтозо.
Каня кенярдян налтненень,
Каня сюкпря морамонень.

Кадык морамови морась.
Кадык мейле яки чиналтсь.
Ялгат, кармано киштеме,
Кенярдокшномс эрямонень.


Рецензии