Рiзний статус у людей
Коли виручають:
Ми крилатий вираз цей
Частенько вживаєм.
В світі з добром завжди тепло,
Зі злом - значно рідше,
Добром стелеться дорога в пекло,
Як копнути глибше
Друг завжди і скрізь нам поруч:
Бачить, чує, знає,
ВІн з тобою поговорить,
Щиро привітає
Ранком, днем, під вечір, в ніч
Тебе пам’ятає:
Без надмірних протирічь,
Сумнівів не має.
У великому й малому
Зразу зрозуміє,
Вірний вчинку, думці, слову,
Беззаздрістно вірить.
Жінку він не відіб’є,
Не вб’є, не знеславить,
Твоє лихо, як своє,
Ще й плече підставить.
Друзі, близькі чи знайомі
Статус різний мають
Та гостюють в твоїм домі,
Чужих не пускаєш.
Твій знайомий не став близьким,
Місце друга не посів -
Своїй долі поклонися,
Що не пішов до ворогів.
Мало хто на дружбу здатний,
Все більше - на близькість,
Коли добре - друг завзятий,
В біду - здатен на підлість.
Такий людський статус, доля,
Треба це сприймати,
То ж май розум і май волю
Людей розрізняти!
27.04. 2019 р., Київ
Свидетельство о публикации №119042703945