Чорний бiль Чорнобиля

Чорний біль Чорнобиля
     гіркіший за полин,
Тягнеться юродиво
     крізь кілька поколінь.

Смерті, хиби, подвиги
     злилися в моноліт...
Пам’ятники зводили…
     Від них душа щемить.

Скільки понівечено
     природи й людських душ!
Скільки з них приречено
     без правди про біду?

Атоми безжалісно
     пронизували все
Світ труїли, плавили…
     Відплатить хто за це?

Мужнім ліквідаторам -
     пошана та уклін.
Заколисуй атоми,
     сумний квітневий дзвін!

Зцілюй землю змучену,
    по всіх краях лунай,
Безрозсудним злочинам
    помножитись не дай!



15.04. 2019
На фото - частина пам'ятного знака на честь учасників ліквідації аварії на ЧАЕС


Рецензии