Золота дитина
Дорогенький сину, золота моя дитина,
Хочу закликати тобі щасливу долю,
Любий, щирий, добрий, справедливий
Ти виріс на козацькім українськім полі.
Як важко ти нам з мамою дістався
У студентські незвичайні роки,
Маленьким був та хутко так піднявся,
Я пам’ятаю твої перші кроки.
Учень, студент, спеціаліст і аспірант,
Чиновник, вчений, бізнесмен завзятий,
В сім’ї розквітнув справжній твій талант :
Чудовий чоловік, син, зять і любий тато.
Тепер вже тесть і дід - чинів багато:
Куми, свати і поряд рідний брат.
Твій дім щедрить у будні і у свято
Приймає всіх і кожному з нас рад.
В сімейному зАтишку, в повазі і любові,
В роботі, відпочинку, в закордонних вояжах,
Усій сім’ї бажаю успіхів й здоров’я,
Ти справжній лицар в діях і словах.
Здається, що слова, а в них велика сила:
Доречність, зміст і тон, повага і тепло,
В них до глибин з’являється людина,
А звідтіля до тебе мчить добро чи зло.
Здатні підняти, опустить, зцілить чи ранить,
Натхнення на життя, на працю і любов,
Зганьбити, осоромити, звеличити, прославить,
Випить до крапельки твою останню кров.
Словами дорожіть, шануйте, підбирайте,
Лиш зваживши адресу, місце й час
Спокійно, емоційно, натхненно їх вживайте
Щоб дружба, мир і спокій були поміж нас.
За сина Богу дякую, своїй батьківській долі,
За однодумця, друга, помічника, захисника,
Ціна складається коли вже посивіли скроні,
Без жінки і без сил, в безсонні старика.
Вітаю з днем народження, здоров’я, довголіття,
Щоб, що хотів - усе задумане збулось,
Хай дітям і онукам, і сім’ї всій щастя світить,
Щоб у їх щасті твоє щастя скрізь жило!
19.04. 2019 р., Київ
Свидетельство о публикации №119041904042