Надо же, такая чистота!

на белорусском языке

Маладая жонка плача,
Бо, не ведае, як жыць:
Муж каханы, ды няўдзячны,
Так пакрыўдзіць, абразіць!

Завіхалася, як пчолка:
У светлай хаце – чысціня,
Ёсць парадак усюды з толкам –
Рада справам ўся радня. 

Стравы смачныя заўсёды
Дзеля мужа на стале,
На канапе для выгоды
Толькі зорак не стае…

Муж прыйшоў домоў ўчора,
Ды на жоначку глядзіць:
Фартух брудны, як на гора,
Узмакрэлы лоб блішчыць…

“Трэба ж! Чысціня такая!
Плюнуць тут няма куды,
На  фартух ён паглядае,
Мабыць толькі, вось сюды?”


Рецензии