Разнообразие в питании

Фрикаделки муж гоняет
В супе ложкой – так и сяк,
Их размеры называет:
Слива, яблоко и мак...

У жены спросил: «Родная,
Объясни мне, что к чему?
Вот, «колибры» различаю,
Но, «секрета» не пойму!”

И родная отвечала:
«Да, конечно, объясню,
Как  просил, как обещала –
Разнообразие в меню!»


на белорусском языке


Фрыкадэлкі муж ганяе
У супе лыжкай – сяк і так,
Ды памеры называе:
“Яблык, сліва, дробны мак”...

Запытаўся ён у жонкі:
“Растлумач мне, так – чаму?
Хітрыкі “навукі тонкай”
Нешта ў розум не вазьму!”

Адказала на пытанне:
“Трэба памятаць, як след,
Разнастайнасць у харчаванні
Пажадаў ты на абед!”!


Рецензии