Щастя - любов та свобода

Щастя! І насправді то питання - Волі, Свободи та Любові!
Бо не є щасливе пташеня у золотій клітці.
Щаслива людина, чи ні? Звичайно питання лише до кожного зокрема, котре було актуальним у всі часи і не раз поставало, чи можливе щастя у нужденних.
І отримала  я  відповідь за сплином часу понад пів віку та готова тепер стверджувати, що так. Бо для щастя, так мало потрібно і так багато.
Головне це - Воля душевна і духовна, це - Радість, що підіймає на крилах до небес. Це - Мир, бо впевненість у завтра. І найбільше, це - Любов! Вона дає - мир, радість, свободу і нове Життя!
Відчуття справжнього щастя, коли душа у спокої, мирі, радості і обігріта любов"ю.
Раніше вважила, що це не є реальністю, але насправді це в  руках кожного із нас.
Я щасливою почуваюсь, навіть в хвилини тяжкої гіркоти і душевного болю, бо не почую порад моєї доньки, але її любов, додає сили творити, жити і любити по справжньому.
Часто зі сходом сонця закохуюсь спостерігаючи, як прокидається земля,  а як чудово в нічний час пливе Молочний Шлях.
Часто можу блукати в стежинами парку чи чужого міста, спостеріхати як в"ють кубельця птахи, за мудрість бездомних собак.
Ночами читати книги і черпати мудрість, знову і знову перечитувати Біблію і Священний Коран.
Дивитись на себе, як на велику частину Всесвіту і як маленьку піщинку в земному океані, бачачи своі можливості і значимості на цій святій і грішній ЗЕМЛІ!
Саме святе, це вміти любити і віддавити любов. Радіти, бодай найменшому. Дякувати, тобто віддавати, дарувати кожне благо в Небеса. Благо дарувати.
Воля! Вміння прощати, гартування себе для благословіння Небесами, отримуючи - Все!
Насправді так мало і так багато потрібно....


Рецензии