Липа, Слобода Лужки

Липа,Слобода і Лужки,
Наче справжні три подружки,
Живуть разом ,разом дружать,
Якщо треба – разом тужать.

Одне одного тут знають,
Щось трапиться – сповіщають.
На празники в гості ходять
І пісень разом заводять.

Всі живуть , наче родина,
Як від  батька ,так  до сина.
Якщо треба – помагають
І в  біді  не залишають.

Разом йдуть на Яворину,
Там співають про Вкраїну.
Вшановують всі  обряди
Краще , ніж Верховна  рада.

Разом ягоди збирають
І худобу випасають.
Разом ходять на природу,
Каламутять разом воду.

Разом косять  і  згрібають,
У коли снопи складають.
Всі  чудово  тут газдують,
Без роботи  не нудьгують.

Ходять ягоди збирати,
Тоді везуть продавати.
І всі вміють свої хати
У порядочку  тримати.

Я у Слободі  родилась
І всьому   я там навчилась.
Там привчилась до роботи,
Щоб в житті не знать турботи.

Не соромтеся сказати,
Що в батьків старенька хата.
Головне, що чепурненька,
І у хаті  в них чистенько.

Біля хати ростуть квіти,
З’їжджаються до них  діти.
Про батьків не забувають,
І як  можуть –помагають.

То ж ніколи не стидіться,
Що  вам тут прийшлось родиться.
Багатьом з вас приклад брати,
Як батьків їм шанувати.

20.03.2019 р.


Рецензии