Гьиссерин женг

 
Женгери гъизва чи руьгьерал къабар,
Къеневай дявеяр четин жеда кьван!
Ви яракь-дуьаяр ,накъвар, азабар,
Хиялар, сабурун –зун патал къалхан.

Сa  кIватIал суалар гала чи вилик,
Аквазва магълуб жез гьазур хьанва вун,
Белки вун гьахъ ятIа, пад жезвани рикI,
Белкини пара я залай ви кьатIун?

Ниятриз акси я гьечейрин паяр,
Къефесда гьатнава  багьа  тир гьиссер…
Шуьткьуьриз кIурукIар акатна къаяр,
Сузайри кхьизва аямдин эсер.

РикIиз табий туш чун, фикириз кьилив,
Гьа лугьуз: ида чаз хийирар гъидач!
Рекьизва кIанивал чна чи   гъилив,
ЦIрада  чун кьведни-икI яргъал фидач!

Ва ахпа  йисари  гуда секинвал,
КIанивал авачир эвел чIавуз хьиз…
Амма гьар легьзеда цав-чил къведа чал,
Гьиссерин верцIивал рикIерал хкиз….


Рецензии