За какво пеят щурците

В песните си щурците
изливат опиянение,
а в сърцата им струните
с нежно докосване
душата разкъсват
и без петолиние
ноти и думи нареждат.

Щурците си в песните
рисуват копнение
и изпращат песента си
далече… далече,
към другия край на света
към някого… по някого
с болезнен от обич вик.
Да докоснат…

Нощем не заспиват щурците.
Изнасят серенада от трели
под звездопадно небе.
Да знае светът им-
любовта е прекрасна
и как прекрасно е
наяве и на сън да обичаш.


Рецензии