Iсландський камiнь
Чиновних обирає,
А в боротьбі із владним злом
Повстання піднімає.
Права й обов’язки карати,
Вішати, судити
Хто не дає у власній хаті,
В своїй країні жити.
Ісландці в камінь вкарбували
Демократичний цей вінець,
Щоб керманичі запам’ятали
Який в них може буть кінець.
Зараз ісландці так живуть,
Що нам навіть не снилось,
Своїх очільників трясуть
Щоб ті робили діло.
Всім, хто пнеться в президенти,
На носі зарубити:
Народ ошуканий й обдертий
Не має сил терпіти!
Ось така наука в камні
Нас кличе й надихає -
Може й нам майбутнє славне
В решті - решт засяє.
___________________________
*Монумент громадянської непокори,
встановлений перед парламентом Ісландії.
Фото на Фейсбуці.
1.03.2019 р., Київ
Свидетельство о публикации №119030209610